Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Exceptie la obligativitatea caselor de marcat ?

Buna ziua, am o intrebare legata de obligativitatea casei de marcat pentru persoane fizice. In primul rand, firma proaspat infiintata, cu cod caen 4799n- Comert cu amanuntul in afara pietelor, standelor si a chioscurilor, presteaza servicii de promovare prin vouchere de reducere pe care le ataseaza in reviste si apoi se vand la persoane fizice si juridice. Pentru vanzarea la persoane juridice este clar, factura si chitanta.

Dar la vanzarea catre persoane fizice ?

Totodata sunt autorizat pe coduri CAEN cu activitate la beneficiar si/sau in afara sediilor proprii. Vanzarea se face la rece, din usa in usa. Acum intrebarea mea este: sunt obligat sa am casa de marcat mobila ? Pentru ca am vazut un punct undeva unde nu ma obliga, cel putin asa am inteles.

Art. 15. ? Intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. h) din ordonanţa de urgenţă:

a) profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implică crearea unei societăţi comerciale, desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici, experţi contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ;
b) activităţile economice desfăşurate în mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de către persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu excepţia activităţilor de taximetrie auto pentru mărfuri şi persoane.

j) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 15 Oct. 2014
Pentru desfasurarea comertului cu amanuntul, in afara exceptiilor enumerate mai sus, trebuie sa utilizati casa de marcat in cazul incasarii numerar. Doar in situatia in care plata este prin virament bancar nu sunteti obligati sa aveti casa de marcat. Din cele prezentate, daca va incadrati in categoria vanzatorilor cu amanuntul prin comis-voiajori sau prin corespondenta veti putea elibera chitanta, altfel va trebuie casa de marcat sau puteti implementa un sistem cu plata prin virament bancar.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Oct. 2014
Din pacate tot nu am inteles exact, eu ma pot incadra in categoria vnazatorilor cu amanuntul prin comis-voiajori ? Ma repet sa ma asigur ca intelegi exact. Eu am cateva contracte cu niste parteneri prin care am facut niste reviste la o tipografie la care am atasat vouchere de reducere (mai putin important). Sistemul prin care vand aceste reviste se face pe strada, la sediile clientilor, mall-uri (dar fara stand), etc. Deci in cazul meu, intru la categoria comis-voiajori si pot elibera doar chitanta ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Oct. 2014
Comertul cu amanuntul desfasurat prin comis voiajori presupune angajati cu aceasta titulatura. Vanzarea de reviste nu poate fi facuta ambulant ci intr-un loc amenajat cu autorizarea necesara. Vanzarea prin comis-voiajori presupune deplasarea acestora la domiciliul clientului, ceea ce in cazul dumneavoastra nu este cazul, vanzarea fiind la anumite locatii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x