Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

autofactura TVA pentru bunuri acordate in actiuni protocol

Ce se intampla cu TVA la bunurile utilizate in diverse actiuni de protocol (servirea cu apa,cafea,bauturi racoritoare),acestea nefiind acordate unor beneficiari distincti ?
Din analiza textului normativ (HG 1071/2012)se intelege ca etalonul pentru determinarea TVA-ului deductibil-plafonul de 100lei,este analiza INDIVIDUALA a fiecarui cadou in parte.
Asadar, daca am o factura de achizitie cafea de 300 lei, TVA-ul colectat se va calcula la valoarea de 300-100,adica la 200lei?
Va mulumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 26 Iun. 2014
Daca aveti facturi de produse de protocol, cheltuiala cu aceasta este deductibila limitat conform prevederilor Codului fiscal, TVA aferent acestor facturi este deductibil limitat corespunzator cheltuielii. Pentru Cadouri trebuie sa aveti o decizie a adminstratorului si o lista de clienti pentru care acordati aceste produse in limita plafonului, iar TVA va fi deductibil proportional cu cheltuiala
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x