Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

prestari servicii intracomunitare( montaj parchet)- punct lucru

Vreau sa deschid o Intreprindere individuala pentru prestare servicii Italia( montaj parchet).Eu lucrez cu magazinele din Italia, in sensul ca pun parchet persoanelor care il cumpara din acele magazine. Daca sediul social al II este in Romania ( am si CI cu domiciliul in Romania si rezidenta in Italia) cum si unde declar punctul de lucru in Italia in conditiile in care montarea parchetului se face la diferite domicilii ale cumparatorilor? O sa ma inregistrez la ROI ca platitor de TVA dar vreau ca taxele sa le platesc in Romania.
Am auzit ca daca volumul lucrarilor depaseste 60% in alt stat fata de Romania trebuie sa platesc taxele acolo.( Italia). Pot emite factura electronica beneficiarilor din Italia?
Adaugata in   ANAF si MFP

2 raspunsuri


la 03 Apr. 2014
Fiind PFA deschis in Romania, impozitele se platesc in RO. Totodata, aveti obligatia va inregistrati ca platitor de TVA in Romania si sa va inregistrati in registrul operatorilor intracomunitari pentru a putea desfasura activitati pe teritoriul altor state UE.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 03 Apr. 2014
Multumesc..stiu asta...vroiam doar sa stiu daca declar punct lucru in conditiile in care activitatea se desfasoara in casele clientilor, pe santier...recent mi s-a spus de catre un contabil ca daca stau mai mult de 183 zile in Italia trebuie sa ma inregistrez acolo....fiind intreprindere individuala , fara salariati cine imi verifica nr zilelor lucrate in Italia? plus ca CAS, somaj si celelalte contributii o sa le platesc in Romania...
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x