Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

nota contabila raport inspectie fiscala

Care sunt notele contabile pentru TVA, impozit pe profit, contributii salariat si societate, precum si majorarile aferente acestora stabilite suplimentar in urma unui control de fond???
Adaugata in   ANAF si MFP

3 raspunsuri


la 26 Iul. 2014
Notele contabile pentru diferentele de impozit pe profit, TVA si majorari de intarziere constatate pentru anul precedent se va inregistra: 117 Rezultat reportat=% 441 Impozit profit 4481 Alte datorii fata de bugetul statului -majorari 4423 TVA de plata Pentru diferentele stabilite in urma unui control fiscal inregistrarea are loc in luna in care s-a incheiat procesul verbal, diferentele daca sunt din anul respectiv veti avea 691 Cheltuieli cu impozitul pe profit = 441 Impozitul pe profit 6581 Despagubiri, amenzi si penalitati = 4481 Alte datorii fata de bugetul statului - analitic majorari 635/6581 Cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate = 4423 TVA de plata Diferentele suplimentare de plata stabilite de catre organele de inspectie fiscala reprezinta modalitatea de corectare a deficientelor constate generate de nerespectarea legislatiei fiscale in vigoare in perioada supusa verificarii prin emiterea deciziilor de impunere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Iul. 2014
Interesant subiect ,ma intereseaza si pe mine insa cum soldez contul 117 cu sumele ce reprezinta diferente de tva,majorari si impozit pe profit din anii 2010-2012? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Iul. 2014
Corectiile pentru erorile contabile din perioadele precedente se fac folosind contul 1174 in momentul cand acestea sunt constatate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x